Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Aktuálity
!!New updates!!
Validatory

Valid XHTML 1.0 Strict

Valid CSS!


TOPlist
Zelenina
.:: Zelenina ::.
Ve vietnamské kuchyni je rozmanitost zeleniny obrovská. Především dominuje listová zelenina, ze kterých se připravují polévky, ale také například mnoho druhů smažených jídel. Kořenová zelenina se zde také používá, ale není pěstována tak hojně, jelikož není pro suptropický pás typická.
obrázek
Batáty
Název: Batáty  / Ipomoea batatas
Rady a typy: Nejlepší jsou pečené na rozžhaveném uhlí.
Využití: Přestože jsou poživatelné kořeny i mladé stonky batátu, ale převážně se konzumují kořeny. Kořeny batátu mají nasládlou chuť připomínající med. Konzumují se vařené, nebo se využívají k přípravě koláčů.
Obrázek od:GViet
obrázek
Taro
Název: Taro / Taro
Rady a typy: n/a
Využití: Tento druh bílých brambor se přidává do polévky s Ipomoea aquaticou (listnatá zelenina).
Obrázek od:GViet
obrázek
Cibulka pórku
Název: Cibulka pórku  / 
Rady a typy:n/a
Využití: Tyto cibulky jsou velice chutné. Marinují se v soli a mají nakyslou chuť, podobnou kyselému zelí. Také jsou trochu nahořklé a malinko pálivé. Léčí rýmu, prospívá zažívání. Nejvíce se jí o svátcích, hlavně na vietnamský Nový rok.
Obrázek od:GViet
obrázek
Manioc
Název: Manioc / Manihot esculenta
Rady a typy: n/a
Využití: Z této plodiny lze vyprodukovat spousta surovin jako je mouka nebo cukr. Používá se také jako ochucovadlo. Z jeho mouky lze vyrobit nudle, těstoviny, různé pochutiny, ale dokonce i lepidlo.
Obrázek od:GViet
další: 1 2 3 4 5
www.bepviet.tym.cz powed by GViet
© Copyright 2008 - 2010 | GViet
last update 2010