Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Aktuálity
!!New updates!!
Validatory

Valid XHTML 1.0 Strict

Valid CSS!


TOPlist
Mořské plody
.:: Mořské plody::.
Jelikož Vietnam je přímořským státem, s výběrem mořských plodů tu není problém. Pro mnohé turisty jsou to vyhlášené
speciality danné oblasti.
obrázek
Mořské ryby
Název: Mořské ryby  / 
Rady a typy: n/a
Využití: Ve vietnamské kuchyni se ryby připravují různými způsoby. Většinou se smaží a jí se spolu s rybí omáčkou, dále se dá dusit s kořením. Někteří labužníci si je pochutnávají s alkoholem, nejčastěji s pivem. Nejoblíbenější ryby jsou tuňák, losos, mořský úhoř, sardinky apod.
Obrázek od:jiný zdroj
obrázek
Krab
Název: Krab  / Brachyura
Rady a typy: n/a
Využití: Patří také do jednoho z typických jídel ve Vietnamu. Je mnoho druhů mořských krabů a také existuje mnoho způsobů, jak pokrm z krabů připravit. 4asto se přidávají do polévek nebo se vaři s kai-xaň.
Obrázek od:jiný zdroj
obrázek
Sépie
Název: Sépie / Sepiida
Rady a typy: n/a
Využití: Sépie jsou velmi delikátní smažené se zeleninou, nebo se jí jako „lẩu“ ( = očištěné syrové mořské plody, maso, listová zelenina, tofu se namáčí na krátkou dobu do vroucího vývaru, všechno se to vaří v jedné nádobě). Maso je podbné masu z medúzy. Sépie se obvykle smaží s různými druhy zeleniny. Také se přidává do salátů a do mletého masa.
Obrázek od:jiný zdroj
obrázek
Šneci
Název: Šneci / Gastropoda
Rady a typy: n/a
Využití: Mořské šneky běžně na tržnici neseženeme. Za touto pochoutkou se spíše musíte vypravit k moři. Toto jídlo je velmi osvěžující a je prospěšné zraku. Obvykle se jí s rýžovou kaší, nebo se uvaří a jí se samotné s rybí omáčkou a zázvorem. Někdy se také konzumují smažené. Je velké množství druhů šneků.
Obrázek od:jiný zdroj
další: 1 2
www.bepviet.tym.cz powed by GViet
© Copyright 2008 - 2010 | GViet
last update 2010