Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Aktuálity
!!New updates!!
Validatory

Valid XHTML 1.0 Strict

Valid CSS!


TOPlist
Mořské plody
obrázek
Medúzy
Název: Medúzy / Scyphozoa
Rady a typy: n/a
Využití: Medúza je vyhlášená pochoutka z moře. Maso z medúzy je velmi zdravé. Dokáže vyléčit afty, pomáhá proti bolesti hlavy. Medúzí maso se nejčastěji smaží nebo se přidává do salátů. Jí se jako „lẩu“, nebo se smaží se zeleninou.
Obrázek od:jiný zdroj
obrázek
Krevety
Název: Krevety / Caridea
Rady a typy:n/a
Využití: Když se zmiňujeme o mořských plodech, určitě bychom neměli vynechat mořské krevety. Často se přidávají do salátů. Také se smaží, opékají na ohni, praží nebo se dusí v hrnci. Jejich maso má krásně oranžově pestrou barvu. Krevety se přidávají do nádivky na jarní závitky, také se smaží se zeleninou.
Obrázek od:jiný zdroj
obrázek
Ústřice
Název: Ústřice / Ostrea edulis
Rady a typy: n/a
Využití: Obsahují hodně vitamínů a jejich maso je velmi osvěžující. Konzumují se s rýžovou kaší, smaží se, přidávají se do polévky s vlasovými nudlemi nebo do smažených skleněných nudlí.
Obrázek od:jiný zdroj
obrázek
Slávky
Název: Slávky / Palaeoheterodonta
Rady a typy: n/a
Využití: ejí maso je velmi výtečné. Dá se jíst syrové, neboť má velké množství proteinů. Přidává se do rýžové kaše, různých druhů nudlí, nebo se také přidávají do smažených skleněných nudlí.
Obrázek od:jiný zdroj
obrázek
Srdcovky
Název: Srdcovky / Andara granosa srdcovka
Rady a typy: n/a
Využití: Mohou se jíst čerstvé po očištění a po rychlé úpravě. Také se přidávají do rýžové kaše, neboť obsahují hodně proteinů.
Obrázek od:jiný zdroj
další: 1 2
www.bepviet.tym.cz powed by GViet
© Copyright 2008 - 2010 | GViet
last update 2010