Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Aktuálity
!!New updates!!
Validatory

Valid XHTML 1.0 Strict

Valid CSS!


TOPlist
Zelenina
obrázek
Marinovaný baklažán
Název: Marinovaný baklažán / 
Rady a typy: Nedoporučuje se jíst velké množství, jelikož podporuje tvorbu akné. U někoho může vyvolat alergické reakce.
Využití: Používá se jako surovina k přípravě kari. Jí se obvykle čerstvé nebo vařené. Ve Vietnamu se nejvíce konzumují nakládané ve slané vodě s česnekem a chili papričkami. Jí se stejně jako kyselé okurky,
Obrázek od:GViet
obrázek
Banán
Název: Banány / Musa
Rady a typy: Nejlepší jsou černé nebo černě tečkované banány.
Využití: Když je banán zralý konzumuje se jako chutné ovoce, ale i nezralý banán se dá velmi dobře zpracovat. Na plátky nakrájený se přidává do výtečné polévky se smaženými šneky a tofu.
Obrázek od:jiný zdroj
obrázek
Lagenaria
Název: Lagenaria / Lagenaria vulgaris
Rady a typy: n/a
Využití:
Obrázek od:jiný zdroj
obrázek
Lílek
Název: Lílek / [Solanum melongenatin]
Rady a typy: n/a
Využití: Má lesklou fialovou barvu. Před tím než lze lilek konzumovat se musí nakrájet na plátky a nechat ve slané vodě, aby se odstranila jeho rostlinná šťáva. Lilek se smaží spolu s tofu a s na plátky nakrájeným vepřovým bokem, z něhož lze připravit velmi chutnou polévku, do které se přidává nasekaná perila křovitá, jarní cibulka, eryngium a špetka kari pro zabarvení polévky.
Obrázek od:GViet
obrázek
Laskavec
Název: Laskavec  / Amaran viridus
Rady a typy: n/a
Využití: Jí se často v létě, jelikož je velmi osvěžující. Pomáhá proti bolestem očí, průjmu a pupínkům.
Obrázek od:jiný zdroj
další: 1 2 3 4 5
www.bepviet.tym.cz powed by GViet
© Copyright 2008 - 2010 | GViet
last update 2010