Využití: Mletý pepř se přidávat téměř do všech jídel.Celý pepř se přidává třeba do vepřových tlačenek.
Obrázek od:GViet
Šušený bambus
Název: Šušený bambus /
Rady a typy: n/a
Využití: ušený bambus je známý pro své silné aroma. Dává se obvykle do polévky s vlasovými nudlemi.
Obrázek od:GViet
Tamarinda
Název: Tamarinda / Tamaridus indica
Rady a typy: n/a
Využití: Tento plod podobající se hráškovému lusku se obvykle přidává do „kyselé polévky“, neboť je velmi kyselý.
Obrázek od:GViet
Sušené sépie
Název: Sušené sépie /
Rady a typy: n/a
Využití: Sušená sépie se obvykle před konzumací opeče na ohni, poté se jí obvykle s chili omáčkou a zapíjí se pivem.
Obrázek od:GViet
Žampiony krájené
Název: Žampiony krájené / [Agaricus]
Rady a typy: n/a
Využití: Poté co se žampiony důkladně očistí, používají se stejně jako jiné houby. Přidávají se do jídel kvůli svému aroma, zvláštní chuti a také jsou velmi křupavé.